کد مطلب: 132596 تعداد بازدید: ۲۲۸

معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان:

دوره منبع شناسی با رویکرد معرفی منابع جهت ارتقاء اساتید و طلاب علاقمند برگزار شد

سه شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ ساعت ۱۱:۱۸:۴۹
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان گفت: دوره منبع شناسی با رویکرد معرفی منابع جهت ارتقاء اساتید و طلاب علاقمند برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی حوزه‌ علمیه خواهران استان کرمانشاه، سرکارخانم مریم مرادی معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان در رابطه با برگزاری دوره منبع شناسی گفت: اين دوره با رويكرد معرفی منابع كلام، مهدويت و تفسير و علوم قرآن و به صورت يك روزه براي طلاب و اساتيد علاقمند به اين مباحث در سالن جلسات مديريت حوزه علمیه خواهران استان كرمانشاه برگزار شد.

در اين دوره حجت الاسلام حسين صديقي مدير موسسه كلام اسلامي حوزه علميه كرمانشاه از اساتید این دوره به بررسي منابع علم كلام پيرامون بررسي ماهيت، تاريخ، تطور و مكاتب علم كلام پرداخت. وی كتاب تاريخ كلام اماميه دكتر رسول رضوي را معرفي كرده و گفت: اين كتاب سعي کرده خلاصه‌اي از چگونگي پيدايش حوزه‌ها و مكاتب علمي اماميه، مسائل، دانشمندان و جريان‌هاي موجود در آن حوزه‌ها را معرفي و دسته‌بندي كند.

اين استاد همچنين كتب؛ سيري در تكاپوي كلامي معاصر و كلام شيعي، نوشته محمد صفر جبرئيلي، نقد و بررسي نظريه تطور تاريخي تشيع، مكتب در امتداد هدايت، شيعه در اسلام، فلسفه علم كلام،كلام اسلامي، كتاب شناسي تجريد الاعتقاد و شروح نوشته شده بر آن، كشف المراد، و ... را معرفي كرد.

صديقي در رابطه با علم كلام تصريح كرد: امروزه در هر موضوع كلامي علاوه بر كتب اصيل موجود كتب و مقالات جديدي نگاشته شده كه پژوهشگر بايد به آن ها رجوع كند.

در ادامه حجت الاسلام مجتبي گودرزي مدير حوزه خواهران و استاد كلام در مباحث مهدويت استاد دیگر این دوره، سخنان خود را با تبیین مفهوم لغوي و اصطلاحي مهدويت آغاز کرد.

وی ضمن پرداختن به ضرورت و اهمیت مباحث، انواع مهدویت اعم از مهدویت شخصیه و نوعیه و منابع دسته اول کتب مختلف این باب را معرفی کرد.

آقای گودرزی کتبی از جمله کتب زیر را معرفی کرد: کتاب سلیم بن قیس هلالی، که از لحاظ تاریخی اولین کتاب حدیثی موجود است. المحاسن برقی، کتاب التفسیر معروف به تفسیر عیاشی، که از برجسته‌ترین و معتبرترین تفاسیر کهن روایی شیعه است. بصائرالدرجات، تفسیر قمی، اکمال الدین و اتمام النعمه، الارشاد، الغیبه...

وی ضمن توضیحات مفصلی از منابع، پیرامون مولفان نیز اطلاعاتی بیان کرد.

در این دوره دکتر علیرضا شایق از دیگر اساتید روش استفاده از منابع و برخی منابع مربوط به تفسیر و علوم قرآن را معرفی کرد.

در پایان خانم مریم مرادی معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران استان این دوره را پیش زمینه‌ای برای همایش مهدویت و آینده پژوهشی دانست و ابراز امیدواری کرد طلاب و اساتید بتوانند مقالات شایسته‌ای برای این همایش ارسال نمایند.